در نسخه 37 از شاخص بهترین مراکز مالی که اخیراً توسط شرکت مشاورهای «زد/ین گروپ» (Z/Yen Group) و مؤسسه توسعه چینی منتشر شد، کویت در رتبه 80 جهانی قرار گرفت. این کشور همچنین در میان کشورهای عربی جایگاه هفتم و در منطقه آخرین رتبه را کسب کرد، چرا که در این رتبهبندی 11 پله سقوط کرده و 672 امتیاز به دست آورد.
این شاخص به ارزیابی 119 مرکز مالی میپردازد و از دادهها و نتایج نظرسنجیها از هزاران متخصص در خدمات مالی که در نظرسنجی آنلاین شرکت کردهاند، استفاده میکند.
دبی رتبه اول عربی و منطقهای را در این شاخص کسب کرده و در رتبه 12 جهانی قرار دارد. ابوظبی در رتبه 38 جهانی قرار گرفته، سپس کازابلانکا در رتبه سوم عربی و 55 جهانی قرار دارد. ریاض رتبه چهارم عربی و 71 جهانی را کسب کرده، دوحه در رتبه 73 جهانی و بحرین در رتبه 75 جهانی قرار دارند.
شاخص مراکز مالی جهانی (GFCI) که به صورت مشترک توسط مؤسسه توسعه چینی (CDI) در شنژن و شرکت Z/Yen Partners در لندن تهیه و منتشر میشود، هر سال در ماههای مارس و سپتامبر بهروز رسانی میشود و توجه زیادی از سوی محافل مالی جهانی به خود جلب میکند.
این شاخص بر اساس 140 عامل عملکردی تنظیم شده است و این معیارهای کمی از منابع ثالثی مانند بانک جهانی، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) و سازمان ملل متحد تأمین میشود. این عوامل اساسی با 31314 ارزیابی از مراکز مالی که توسط 4946 نفر از شرکتکنندگان در نظرسنجی آنلاین شاخص مراکز مالی جهانی ارائه شده است، ترکیب شدهاند.
در سطح جهانی، نیویورک رتبه اول را به خود اختصاص داده و لندن در رتبه دوم قرار دارد. هنگ کنگ در رتبه سوم، سنگاپور چهارم، سان فرانسیسکو پنجم، شیکاگو، لس آنجلس و شانگهای به ترتیب در رتبههای ششم، هفتم و هشتم قرار گرفتهاند. شانگهای در رتبه نهم و شنژن در رتبه دهم جهانی قرار دارند.