ممنوعیت برافراشتن پرچمهای خارجی و نمادهای مذهبی و قبیلهای بدون مجوز در کویت؛
دولت کویت با تصویب پیشنویس اصلاحاتی در قانون شماره ۲۶ سال ۱۹۶۱ در خصوص پرچم ملی، محدودیتهای جدیدی را برای استفاده از پرچمهای خارجی و نمادهای مذهبی، اجتماعی و قبیلهای در داخل کشور اعمال کرد.
مفاد اصلی اصلاحات:
– ممنوعیت برافراشتن پرچمهای خارجی: برافراشتن پرچمهای کشورهای خارجی در داخل کویت، چه در روزهای عادی و چه در مناسبتهای عمومی یا خصوصی، تنها با دریافت مجوز از وزیر کشور مجاز است. استثنا در این مورد مربوط به دوره برگزاری مسابقات ورزشی منطقهای و بینالمللی در کویت است.
– ممنوعیت استفاده از نمادهای مذهبی، اجتماعی و قبیلهای: استفاده از پرچمها و نمادهایی که به گروههای مذهبی، اجتماعی یا قبیلهای اشاره دارند، ممنوع است. تنها استثنا در این مورد مربوط به پرچمها و نمادهای باشگاههای ورزشی است.
این اصلاحات با هدف حفظ وحدت ملی و جلوگیری از تفرقههای مذهبی و اجتماعی در کشور اعمال شدهاند.
ماده دوم:
ماده پنجم قانون شماره ۲۶ سال ۱۹۶۱ مربوط به پرچم ملی کویت بهصورت زیر اصلاح میشود:
با حفظ مجازاتهای شدیدتر که در سایر قوانین مقرر شده است، هر فردی که مفاد مواد دوم، سوم و چهارم این قانون را نقض کند، به حبس تا سه ماه و جریمهای بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ دینار کویتی یا یکی از این دو مجازات محکوم میشود.
هر فردی که پرچم ملی را بهصورت دائمی بر ساختمانهای خصوصی نصب کند، یا آن را بهعنوان علامت تجاری یا با هدف تبلیغات استفاده کند، یا پرچمی پاره یا در وضعیتی نامناسب برافرازد، به حبس تا یک سال و جریمهای بین ۳۰۰ تا ۲۰۰۰ دینار یا یکی از این دو مجازات محکوم خواهد شد.
هر فردی که برخلاف ممنوعیت برافراشتن پرچمهای کشورهای خارجی در داخل کشور ــ مطابق با بند اول ماده سوم مکرر این قانون ــ عمل کند، به حبس تا شش ماه و جریمهای بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دینار کویتی یا یکی از این دو مجازات محکوم خواهد شد.
هر فردی که برخلاف ممنوعیت برافراشتن پرچمها و نمادهایی که به گروهها یا طوایف مذهبی، اجتماعی یا قبیلهای اشاره دارد ــ مطابق با بند دوم ماده سوم مکرر ــ اقدام کند، به حبس تا سه سال و جریمهای بین ۲۰۰۰ تا ۱۰٬۰۰۰ دینار یا یکی از این دو مجازات محکوم میشود.
در تمامی موارد، مصادره اقلام ضبطشده الزامی است و در صورت تکرار جرم، مجازات دو برابر خواهد شد.
یادداشت توضیحی
در یادداشت توضیحی برای پیشنویس قانون اصلاحی برخی از مفاد قانون شماره ۲۶ سال ۱۹۶۱ درباره پرچم ملی کویت آمده است:
با توجه به نبود مقررات مشخص برای برافراشتن پرچمهای کشورهای خارجی، برخی اقدامات در این خصوص، از جمله برافراشتن پرچم برخی کشورها در ایام جشنهای رسمی، بهعنوان عاملی مخل نظم عمومی مشاهده شده است. همچنین، برخی افراد اقدام به برافراشتن پرچمها و نمادهایی کردهاند که به گروههای مذهبی یا قبایل اشاره دارند که این مسئله موجب تضعیف احترام به هویت ملی شده است.
بهمنظور حفظ نظم عمومی، حمایت از جامعه و تقویت حس تعلق ملی و وحدت، این قانون با هدف ساماندهی برافراشتن پرچمهای کشورهای خارجی و ممنوعیت برافراشتن پرچمها و نمادهای مذهبی، اجتماعی یا قبیلهای تدوین شده است. این اصلاحیه مشتمل بر سه ماده است.
ماده سوم مکرر، برافراشتن پرچمهای خارجی در کویت را چه در روزهای عادی و چه در مناسبتهای عمومی و ملی ممنوع کرده است، مگر با اخذ مجوز از وزیر کشور. با توجه به اینکه برخی توافقنامههای بینالمللی، برافراشتن پرچم کشورها را بر سفارتها، کنسولگریها و خودروهای دیپلماتیک مجاز دانستهاند، قانون به صراحت اعلام کرده که این اصلاحات ناقض توافقات و عرف بینالمللی نخواهد بود.
همچنین، ماده یادشده برافراشتن پرچمها و نمادهایی که به طوایف، گروههای اجتماعی یا مذهبی اشاره دارند را ممنوع میکند، چه در ایام عادی و چه در مراسم و انتخابات. استثنا در این خصوص، مربوط به پرچمها و نمادهای باشگاههای ورزشی و پرچم کشورها در ایام برگزاری مسابقات ورزشی بینالمللی در کویت است.