وبسایت «اینویستوبیدیا» اعلام کرد که در حالی که دلار آمریکا بر بازارهای جهانی ارز تسلط دارد و مدتهاست که ارز محبوبتری برای دولتهای خارجی بوده است، اما دلار آمریکا با ارزشترین ارز جهانی نیست. طبق این گزارش، “دینار کویت: همچنان ارز با بیشترین ارزش است، به طوری که هر دینار کویت معادل 3.24 دلار آمریکا است، که این امر باعث میشود ارز کویتی از یورو، ین ژاپنی و بسیاری از دیگر ارزهای جهانی پیشی بگیرد.
این سایت فهرستی از باارزشترین ارزهای جهانی تهیه کرده است و دلایل قرار گرفتن این ارزها در صدر را توضیح داده است، از جمله ترکیب منابع طبیعی و دلایل اقتصادی که آنها را به بالاترین سطح ارزهای جهانی رسانده است. در ادامه، فهرست پنج ارز با بالاترین ارزش در جهان آورده شده است:
1. “دینار کویت”: 3.24 دلار
*دینار کویت* با ارزشی معادل *3.24 دلار* تا تاریخ 10 ژانویه 2025 همچنان باارزشترین ارز جهانی باقی مانده است. در طول سال گذشته، ارزش این ارز بین 3.12 تا 3.30 دلار نوسان داشته است.
این سایت اشاره کرده که کویت از اقتصادی قوی برخوردار است با نرخ بیکاری تنها *2%*. نفت یکی از صادرات اصلی کشور است و محور اصلی فعالیتهای اقتصادی آن را تشکیل میدهد.
2. دینار بحرین: 2.65 دلار
دینار بحرین به ارزش 2.65 دلار معامله میشود و در طول سال گذشته، بین 2.54 تا 2.65 دلار نوسان کرده است. این ارز به دلیل ارتباط رسمی با دلار آمریکا از ثبات بالایی برخوردار است.
اقتصاد بحرین از تنوع بالایی برخوردار است، به ویژه در زمینههای خدمات بانکی، مالی، گردشگری و همچنین بخش نفت.
3. ریال عمان: 2.59 دلار
ریال عمان نیز مانند دینار بحرین به طور رسمی به دلار آمریکا متصل است. نرخ رسمی تبدیل ریال عمان به دلار 2.6 است، اما این ارز میتواند کمی بالاتر یا پایینتر از این مقدار معامله شود. در سال گذشته، ارزش ریال عمان در بازار ارز بین 2.49 تا 2.6 دلار نوسان داشته است.
اقتصاد عمان به طور عمده به نفت وابسته است، اما مسقط به مانند دیگر کشورهای خلیج تلاش کرده است تا اقتصاد خود را در بخشهای مختلفی تنوع بخشد.
4. “دینار اردنی”: 1.41 دلار
دینار اردنی یک استثنا در فهرست ارزهای باارزش جهانی است، چرا که اردن به طور طبیعی از منابع کمی برخوردار است و با چالشهای اقتصادی بزرگی روبهرو است. یکی از دلایل این چالشها، سیل عظیم آوارگان سوری است که حدود 12 درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدهند. علاوه بر این، اردن با چالشهای مربوط به تغییرات اقلیمی و تأثیرات رویدادهای ژئوپولیتیکی در سالهای اخیر نیز مواجه است.
این سایت اشاره کرده که اردن از اواسط دهه 1990 میلادی ارز خود را به دلار آمریکا متصل کرده است و نرخ رسمی تبدیل دینار اردنی به دلار بین 1.41 تا 1.7 دلار نوسان داشته است. اقتصاد اردن بیشتر بر گردشگری، انتقالات پولی و کمکهای خارجی (که شامل بیش از یک میلیارد دلار در سال میشود) متکی است.
5. پوند استرلینگ : 1.23 دلار
پوند استرلینگ ارزش خود را از قرنها نفوذ اقتصادی جهانی و نقش لندن به عنوان یک مرکز مالی جهانی به دست آورده است. با وجود چالشهای سیاسی و اقتصادی ناشی از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و مشکلات بزرگ دیگر در سالهای اخیر، پوند استرلینگ همچنان از تنوع اقتصادی بریتانیا و قدرت بخش خدمات مالی آن پشتیبانی میشود.